Auto kopen

Het moment is eigenlijk eindelijk gekomen: Je bereidt je voor op het schoppen van je moeder’s vroegere jalopy naar de stoeprand en het verwerven van je eerste auto. Maar voordat je naar de autodealer gaat, koel je de motoren genoeg tijd om een strategie te maken. Deze suggesties om te begrijpen voor de aankoop van een auto zal zeker helpen garanderen dat u het voertuig dat u wilt verkrijgen tegen een prijs die u zich kunt veroorloven.

1. 1. Ken uw budgetplan
De allereerste stap bij een tweedehands auto aankopen of de aanschaf van een nieuwe auto is het vaststellen van een budget. Dit zal u helpen uw focus te vernauwen tot voertuigen binnen uw prijsklasse voordat u verliefd wordt op een auto die de bank zal breken.

Om een uitgavenplan te ontwikkelen, begint u met het opbouwen van al uw maandelijkse inkomsten en al uw reguliere maandelijkse uitgaven. Zorg ervoor dat u uw uitgaven in categorieën indeelt als ofwel behandeld (zoals uw lease, nutsbedrijven of studentenauto’s) of als facultatief (zoals op weg gaan om te consumeren of nieuwe kleren te kopen). Zodra je een exacte suggestie hebt van je kosten, zul je waarschijnlijk een groot aantal gebieden zien waar je zou kunnen verminderen, waardoor je meer geld overhoudt voor je reguliere maandelijkse autobetaling.

Als geheel is het het beste om uw autobetaling onder 10% van uw reguliere maandelijkse nettoloon te houden. Maar uw maandelijkse aflossing is niet de enige factor waar u aan moet denken bij het begroten van een auto. U zult bovendien rekening moeten houden met de voortdurende uitgaven voor het bezit van een auto, zoals verzekeringsdekking, gas, reparaties en onderhoud. citroen mehari onderdelen.

De uitleentermijnen zijn nog een variabele om over na te denken. De uitleentermijnen van voertuigen variëren normaal gesproken van 36 tot 84 maanden. Hoe langer de uitleentermijn van de auto, hoe kleiner de maandelijkse aflossing, maar hoe meer u geleidelijk aan rente betaalt. Door een zuinigere auto te kiezen en een grotere aanbetaling te doen, kunt u kiezen voor een veel kortere leentermijn en toch uw aflossingen comfortabel houden.

2. 2. Doe je onderzoek
Zodra u een suggestie heeft voor uw uitgavenplan, doe dan wat onderzoek om te zien welke voertuigen in uw prijsklasse aan uw eisen voldoen. Online onderzoek op de websites van regionale dealers of op websites van auto’s zoals Edmunds.com, Autotrader of Kelley Directory zal u zeker een goed idee geven van de kosten die u kunt verwachten te betalen.

Terwijl u dit onderzoek doet, zult u ongetwijfeld worden gelokt door goede deals op het gebied van autoleasing. Tal van chauffeurs kunnen de voorkeur geven aan het bezit van hun auto, maar toch zijn er veel aantrekkelijke voordelen aan het leasen van een. Toch krijgt u een gloednieuw voertuig, over het algemeen voor een lagere aanbetaling en een maandelijkse verrekening ten opzichte van de aankoop. De beperkingen kunnen echter beperkend zijn, en u kunt het plaatsen van geld in een vrachtauto die u uiteindelijk terug zult moeten brengen, tegenhouden. Het is onvermijdelijk een beslissing die afhangt van uw individuele voorkeuren en behoeften.

3. 3. Ontdek uw financierings- en investeringsmogelijkheden
Wanneer u uw droomautochecklist heeft beperkt, is het tijd om na te denken over hoe u de overname gaat financieren. Tenzij u genoeg geld hebt gespaard om een auto en vrachtwagen te kopen, heeft u een autofinanciering nodig om de overname te financieren. Volgens Experian’s State of the Automotive Finance Market uit het vierde kwartaal van 2019 werd 84,6% van de gloednieuwe voertuigen en ook 54,6% van de gebruikte voertuigen gefinancierd.

U kunt financiering krijgen bij een autohandelaar of bij een derde partij zoals een bank of een coöperatieve kredietunie. Maar omdat autoleveranciers de extra kosten voor de afhandeling van de autolening zullen aanpakken, kun je meestal betere voorwaarden krijgen van een bank of coöperatieve kredietunie. Het verkrijgen van een vooraf goedgekeurde lening via een derde kredietverstrekker kan u ook onderhandelingskracht bieden om te zien of de dealer de leenvoorwaarden zal evenaren.

Als u meerdere kredietverstrekkers inschakelt om de allerbeste financieringsvoorwaarden te verkrijgen, zorg er dan voor dat u zich binnen een kort tijdsbestek tot elk van hen verhoudt. Aanvragen die binnen een periode van 14 tot 45 dagen (afhankelijk van het scoringsontwerp) worden ingediend, tellen gewoon mee als een moeilijke vraag in uw kredietgeschiedenis. Wanneer u geautoriseerd bent, zal de leningverstrekker u een bewijs geven van de leningsvoorwaarden en ook een totaaloverzicht geven van de dealer.

Wanneer het tijd is om te kopen, zijn uw opties voor waar en ook gewoon hoe het te doen altijd boven. Afhankelijk van het feit of u op zoek bent naar een gloednieuwe of tweedehands auto, kunt u kopen bij autodealers, autohandelaars websites, online auto kopen websites of persoonlijke verkopers. Bij sommige oplossingen wordt de auto zelfs tot aan de deur geleverd.

4. 4. Boost uw kredietgeschiedenis
Het kennen van uw kredietrapport voordat u op zoek gaat naar financiering voor uw aankoop zal u zeker een suggestie geven van welke autoleningvoorwaarden u het meest waarschijnlijk zult ontvangen. Begin met het verkrijgen van een kopie van uw schuldrapport en controleer ook of het nauwkeurig is. Controleer daarna uw krediethistorie.